Skip to content
Header Dynamische Menger PRP-Series

ENTEC® Dynamische menger PRP-Series

Image is not available

Voordelig – Van kleine tot grote toepassingen – Eenvoudig aan te passen – Robuust – Geschikt voor viskeuze vloeistoffen.

Voordelig – Van kleine tot grote toepassingen – Eenvoudig aan te passen – Robuust – Geschikt voor viskeuze vloeistoffen.

Voordelig – Van kleine tot grote toepassingen – Eenvoudig aan te passen – Robuust – Geschikt voor viskeuze vloeistoffen.

Header Dynamische Menger PRP-Series
Shadow
Snel draaiende dynamische mengers voor kleine volumes

De aandrijfas wordt direct aangedreven door de motor. De propeller is een “bootschroef”. De ideale standaardoplossing voor kleine tanks tot 1.000 liter. De snel draaiende mengers zijn voor vele applicaties toe te passen zoals het mengen en oplossen van chemicaliën, de aanmaak van verf en lijm en voor bijna alle afvalwaterprocessen.

De motoren zijn leverbaar in drie fasen, één fase en luchtmotor. Geïnstalleerd vermogen van 0,18 kW tot 1,5 kW. As-lengtes tot maximaal 1,5 meter en uitgevoerd is RVS. De propeller diameters zijn verkrijgbaar van 90 tot 160 mm, alle uitgevoerd in PP.

Langzaam draaiende dynamische mengers voor kleine volumes

De menger wordt aangedreven door een aandrijving voorzien van een reductiekast. Deze serie heeft naar gelang de toepassing verschillende propellervormen met twee, drie of vier bladen. Deze serie is geschikt voor tanks tot een volume van 180 m3. Deze mengers zorgen voor sterke menging en veroorzaken weinig turbulentie. De mengers zijn toepasbaar voor het opmengen van vaste stoffen (bij. PE) in vloeistof en het homogeen houden van vloeistoffen.

De aandrijvingen hebben een geïnstalleerd vermogen van 0,18 tot 4 kW. De propellerdiameters zijn afhankelijk van de uitvoering en verkrijgbaar van Ø 90 tot 1.500 mm. Propeller en as kunnen naar gelang van de toepassing in verschillende materialen uitgevoerd worden en kunnen eventueel ook voorzien worden van een kunststof coating. Deze serie mengers hebben de beste verhouding in kosten en prestatie ten opzichte van het mengvolume voor volumes tot 180 m3.

Langzaam draaiende dynamische mengers voor grote volumes

De menger wordt aangedreven door een aandrijving voorzien van een reductiekast. Ook hier zijn verschillende propellervormen naar gelang de toepassing verkrijgbaar met twee, drie of vier bladen. Deze serie is geschikt voor tanks van 180 m3 tot 1.500 m3.

Deze mengers zin ontworpen voor hoge efficiëntie bij groot volume bassins en hebben hierdoor een gunstig energieverbruik. Deze serie kunnen we onderverdelen in drie groepen.

Breed toepasbare mengers

Deze mengers zijn universeel toepasbaar met uitzondering van het flocculatie proces. De aandrijvingen hebben een geïnstalleerd vermogen van 0,37 tot 37 kW. De propellerdiameters zijn afhankelijk van de uitvoering verkrijgbaar van Ø 900 tot 3.500 mm. De standaard as-lengte is maximaal 6 meter. Langere as-lengtes zijn optioneel verkrijgbaar.

Mengers speciaal voor denitrificatie processen

De mengers zijn ontworpen voor denitrificatie processen waar bezinking voorkomen moet worden. De aandrijvingen hebben een geïnstalleerd vermogen van 0,55 tot 15 kW. De propellers zijn voorzien van drie bladen en verkrijgbaar in diameters van Ø 1.600 tot 3.400 mm. De as lengte kan variëren van 1.900 tot 5.100 mm.

Mengers speciaal voor flocculatie processen

Deze mengers zijn voorzien van een propeller met twee bladen, speciaal ontwikkeld voor flocculatie processen. De mengers zijn op te splitsen in mengers voor flocculatie toepassingen van (secundaire) processen waar grote vloeistofstromen aanwezig zijn en flocculatie processen van (primaire) processen voor oppervlakte water. Het geïnstalleerd vermogen van de aandrijving is van 0,55 tot 4 kW. De propellerdiameters variëren van Ø 1.400 tot 3.000 mm. De mengers voor primaire processen kunnen worden uitgevoerd met een geïntegreerde frequentie omvormer waardoor een variabel toerental mogelijk is.

Naast de PRP-Series heeft Entec nog andere verschillende soorten dynamische mengers in het assortiment zodat wij altijd aan uw vraag kunnen voldoen.
Klik hier voor het overzicht van de dynamische mengers.