Skip to content
Header Dynamische Menger LVB-Series

ENTEC® Dynamische menger LVB-Series

Image is not available

Lucht- en ruimtevaarttechnologie +
Fluid dynamics+
Entec engineering =
Revolutionaire resultaten!

Lucht- en ruimtevaarttechnologie +
Fluid dynamics+
Entec engineering =
Revolutionaire resultaten!

Lucht- en ruimtevaarttechnologie +
Fluid dynamics+
Entec engineering =
Revolutionaire resultaten!

Header Dynamische Menger LVB-Series
Shadow

ENTEC® dynamische menger LVB-Series

Zowel het innovatieve menglichaam als de aandrijfas zijn volledig van RVS, waardoor er absoluut geen osmose meer mogelijk is. Mede door de materiaalkeuze en aanpassingen in de ontwerpgrondslagen is de menger geëvolueerd tot (zo goed als) onverslijtbaar!  Inmiddels erkend in verschillende branches zoals o.a.: (afval) waterzuiveringsinstallaties (AWZI / RWZI), (petro) chemische-, cosmetica-, beton-, verf- en papierindustrie.

Specificaties
Menger (met beluchting uitbreidingsopties).
RVS-menger en RVS-aandrijfas.
Anti-verstoppingstechnologie.
Situatiespecifieke berekende vertragingskast met maximale servicefactor.
Vermogensbereik 0,55 kW – 22 kW.
Menglichaam van Ø 1500 – 2300 mm.
Voordelen
Efficiënt stikstof- en fosfaatreductie
door homogenisatie
Minimale oppervlakte turbulentie
Minimale energie-input
Maximale mengoutput
Minimale kortsluitstromen
Hoogste meng output met de ENTEC® dynamische menger LVB

Dankzij ons unieke ontwerp van het menglichaam (patent pending), wordt in het bassin een stroming gegenereerd welke parallel loopt aan het menglichaamsoppervlak. De op het menglichaam geïntegreerde transportribben zorgen voor een stroming van het medium in een radiale richting en mengen hierdoor de volledige bassin inhoud. Over de bodem van het bassin loopt een turbulente stroming van de menger naar de bassin wand, deze begunstigt het opwervelen van slibdeeltjes.

Laagste energieverbruik met de ENTEC® dynamische menger LVB

Onze R&D-afdeling heeft speciale berekeningssoftware ontwikkeld voor onze mengtechnologie. Met deze software leveren we altijd de hoogste output – laagste energieverbruik ratio, aangepast aan uw specifieke situatie. De mengoutput wordt gegenereerd door een relatief kleine elektromotor. Speciaal berekend, geselecteerd en op maat gemaakt voor uw bassin en vloeistof.

Geen onderhoud

De aandrijving staat in de regel op een brugconstructie, vaak voorzien van een ENTEC® regenkap. Dit biedt gemakkelijke toegang voor onderhoud aan dek wanneer dat nodig is. In de praktijk zal dit slechts een oliewissel om de paar jaar zijn. Ons menglichaam en aandrijfas zijn gemaakt van roestvrijstaal, voorzien van een speciale coating. Daardoor vrijwel onbreekbaar en vrij van osmose-vorming. Dit maakt onze oplossing uniek en echt duurzaam in vergelijking met conventionele (oude) mengers, die meestal van een plasticsoort gemaakt zijn. Dit alles beperkt uw onderhoud- en reparatie inspanningen zo ver dat we het hebben geclassificeerd als “geen onderhoud”.

Veelzijdig in toepassing

Onze kennis op het gebied van mechanica en vloeistofdynamica stellen ons in staat om tanks van 100 liter tot bassins van 1.500 m3 te mengen en in suspensie te houden. Door de verschillende menglichaamsvormen en as-lengtes langer dan 6 meter, is het mogelijk om voor nagenoeg elk mengprobleem een passende oplossing te bieden.

Beluchtingsmogelijkheden

Optioneel aan onze mengoplossing is de toevoeging van een beluchtingsmodule, meestal gebruikt in het proces van (SBR) afvalwaterbehandeling. Lucht of gas wordt ingebracht onder het dynamische menglichaam via een afzonderlijke verbinding. Wanneer het menglichaam roteert, wordt de lucht intensief gemengd met het medium en verdeeld in zeer fijne bellen. De hoofdstroom transporteert deze fijne bellen radiaal naar buiten en verdeelt ze door de hele tank.

Turn-key oplossing

Wij stoppen niet bij het leveren van hoogwaardige materialen, maar gaan echt die “extra mile”! U kunt altijd de beste begeleiding, advies en complete oplossing verwachten die bij uw situatie past. Uw probleem, onze oplossing!

Verhuur

Een selectie van de ENTEC® dynamische mengers zijn te huur in de Benelux. Klik hier voor meer informatie over het huren van een tijdelijke oplossing.

 

Naast de LVB-Series heeft Entec nog andere verschillende soorten dynamische mengers in het assortiment zodat wij altijd aan uw vraag kunnen voldoen.
Klik hier voor het overzicht van de dynamische mengers.