Skip to content
Header - Entec Fijne bellen beluchting

ENTEC® Fijne bellen beluchtingsschotels

Image is not available

Sterkste membraan | Kleinste luchtbel
Optimale beluchting met de Entec beluchtingsschotels

Sterkste membraan | Kleinste luchtbel
Optimale beluchting met de Entec beluchtingsschotels

Sterkste membraan | Kleinste luchtbel
Optimale beluchting met de Entec beluchtingsschotels

Header - Entec Fijne bellen beluchting
Shadow

ENTEC® fijne bellen beluchtingsschotels bestaan uit een EPDM-membraan en een polypropyleen behuizing. De ENTEC® beluchtingsmembranen hebben door hun constante ontwikkeling een uitstekend rendement en lange levensduur met als bijkomend voordeel lage onderhoudskosten.

ENTEC® Fijne bellen beluchters

Naar gelang de toepassing, belasting en samenstelling van de vloeistof zijn er verschillende coatings toe te passen zoals bijvoorbeeld PTFE. De Entec beluchtingsschotels kunnen worden geleverd in twee afmetingen: 9″en 12″.

Toepassingsgebied:
Industriële- en communale beluchting bassins.
Uitvoering:
Polypropyleen schotels met EPDM membraam. Diverse additionele coatingsmogelijkheden zoals o.a. PTFE en fEPDM.
Installatie:
Nieuw en op bestaande installaties, vast op de bassinbodem of intrekbaar.
Onderhoud:
Onderhoudsarm. Zo goed als geen onderhoud bij normaal gebruik.
9" Designflow:
1.5 - 3.0 SCFM (2.5 - 5.0 Sm3/hr)
9" Range:
0 - 7 SCFM (0 - 12 Sm3/hr)
9" Actief opp.:
0.0375 m2
12"Design flow:
2.5 - 5.0 SCFM (4.2 - 8.3 Sm3/hr)
12" Range:
0 - 12 SCFM (0 - 20 Sm3/hr)
12" Actief opp.:
0.065 m2)

De R&D afdeling had de uitdrukkelijke opdracht een beluchtingsschotel en beluchtingsmembraan te ontwikkelen welke zich gemakkelijk kan meten met de top in verkrijgbare kwaliteit van andere aanbieders op de wereldmarkt. Met name op het gebied van energiebesparing en verhoging van de efficiency. Wij zijn ervan overtuigd dat de R&D afdeling een zeer goed resultaat heeft neergezet en dat er een membraan beluchtingsschotel is ontstaan met zeer veel voordelen.

Het voordeel is duidelijk weer te geven in de hoeveelheid kg O2/kWh. Dit bepaalt wat de jaarlijkse energie kosten zullen zijn en de efficiency is hieraan te herleiden. De kg O2/kWh die worden behaald door de ENTEC® fijne bellen beluchters worden zelden geëvenaard.

Entec levert van losse beluchtingsschotels tot complete installaties. De complete installaties kunnen vast worden gemonteerd op de tankbodem of uitgevoerd worden als uitneembare variant.

Weinig onderhoud, hoog rendement | ENTEC® fijne bellen beluchters

Onderhoud is kostbaar aan een beluchtingssysteem, daarom zijn de ENTEC® beluchtingsmembranen onderhoudsarm. Dit betekent dat de membranen lang meegaan zonder dat er noemenswaardig onderhoud gepleegd dient te worden aan de schotels, onder normale bedrijfsomstandigheden.

Het ENTEC® beluchtingsmembraan is reeds vanaf een zeer gering luchtdebiet bruikbaar 0,5 m3/h en kan tot een zeer hoog luchtdebiet gebruikt worden 8 m3/h (piekwaarde). Door dit bereik kan het ENTEC® beluchtingsmembraan zeer flexibel worden ingezet.

Wanneer het beluchtingssysteem stilgelegd dient te worden zal de in het membraan geïntegreerde terugslagklep de beluchtingsschotel afsluiten. De terugslagklep bestaat uit twee delen. Als eerste zullen alle inkepingen in het membraan dichtvallen waardoor er een waterdicht membraan ontstaat en als tweede zal het middelste niet geperforeerde deel van het membraan de luchttoevoer afsluiten.

Naast fijne bellen beluchters levert Entec ook andere beluchtingsinstallaties. Klik hier voor het volledige overzicht.